Lucas Pratto skadad – missar mötet med São Paulo

Under måndagen kom rapporter om att River Plates anfallare, Lucas Pratto, ska ha ådragit sig en skada under ett träningspass och därmed missar mötet med São Paulo i Copa Libertadores.

River Plate fick under måndagen nya huvudbry, men denna gång var det inte i form av ett nytt Coronafall. Istället handlar det om Lucas Pratto som ska ha ådragit sig en sträckning i sin ena lårmuskel. Därmed kommer anfallaren missa mötet med São Paulo, den 17 september, i Copa Libertadores.

Pratto har tränat extra under det senaste halvåret för att försöka komma tillbaka till samma nivå som han hade innan sin segdragna skada. Därför kan man förstå att denna nya missräkning inte var vad anfallaren hade hoppats på inför den kommande säsongen.

Med tanke på att en sträckning av baksida lår oftast tar mellan tre – och fyra veckor, att återhämta sig ifrån, missar Pratto mötet med São Paulo och är dessutom ett frågetecken inför den nästkommande matchen mot peruanska Binacional.

Sedan förra veckan har River Plate övergett sitt spelarhotell, där tanken var att man skulle hålla sig isolerade till återstarten av Libertadores, och istället återvänder spelarna till sina respektive hem efter avslutat träningspass.

Under måndagen genomgick truppen nya Coronatester, inför den kommande träningsveckan, och även ungdomsspelarna ska utföra testerna för att kunna, eventuellt, inkluderas i en kommande trupp till Copa Libertadores.

Nytt för höstens fortsatta turnering är att klubbarna får anmäla 40 spelare – istället för 30 till sina respektive trupper i Libertadores.