Problemen ökar för Boca – fyra nya Coronafall

Efter att över 14 spelare testats positivt under den föregående veckan, med Coronaviruset, kommer nu rapporter om att Boca fått ytterligare fyra nya fall under söndagen.

Förra veckan var en mörk sådan för Boca Juniors del då många spelare testades positivt med Coronaviruset. Det hela ledde till att lagets tränare, Miguel Ángel Russo, fick isolera sig i sitt eget hem pga. att han tillhör en av riskgrupperna.

Istället har träningarna, för dom spelarna som fortfarande inte haft COVID-19, eller som i Tevez fall – redan tillfrisknat – hållits av Russos assisterande tränare.

Under söndagen kom dock ännu fler negativa rapporter ifrån Bocas spelarhotell. Ytterligare fyra spelare ska, enligt rapporter, ha testats positivt och totalt är just nu 22 stycken insjukna och isolerade. En galen siffra med tanke på att Boca ska spela Copa Libertadores om endast 11 dagar.

Faktum är att samtliga fyra målvakter just nu är insjukna i Corona. Skulle ingen av dessa hinna bli friska, tills mötet med Libertad, kommer man att bli tvingade till att ställa upp med Lastra i målet. En ung – och oerfaren målvakt som hittills inte debuterat i A-laget.

Storklubben går just nu en kamp mot klockan och även om spelarna skulle hinna bli friska, tills den 17 september, lär dom högst troligt göra det utan några fler träningar i benen. Ett jobbigt läge, minst sagt, för Russo och hans spelare.