Defensa y Justicia värvar ifrån Independiente

Under lördagen blev det officiellt att Defensa y Justicia lånar in anfallaren Braian Romero ifrån Independiente till slutet av 2021.

Hernán Crespo har letat efter en anfallare under hela sommaren och nu har han äntligen fått sin önskan uppfylld. Independientes Braian Romero lånas in till slutet av 2021 och blir ett intressant tillskott till Defensas trupp. 

Romero har haft svårt att ta en ordinarie tröja i Independiente sedan han kom till klubben 2018. Efter att ha varit utlånad till brasilianska Atlético Paranaense, under våren 2019, försökte han slå sig in i Pusineris lag under fjolårssäsongen. 

Dock blev det ingen vidare succé, utan Romero deltog endast i fem matcher och blev i dessa bara noterad för ett ynka mål framåt. Målmässigt var inte heller hans period i Brasilien särskilt lyckosam och där blev det bara två gjorda mål på 16 ligamatcher. Faktum är att anfallarens bästa säsong i karriären kom med Argentinos Juniors, säsongen 2016-17, då han blev noterad för 15 mål i andradivisionen. 

Förhoppningsvis kan Romero få fart på karriären igen i Defensa y Justicia och med en sådan läromästare som Hernán Crespo borde det kunna lossna för anfallaren.