Sosos San Lorenzo börjar ta form

Under lördagen testade San Lorenzos nye tränare, Mariano Soso, två olika formationer på träningen. Hans nya lag börjar att ta form.

Trots det långa uppehållet, och frånvaron av diverse spelare, är ändå känslan positivt kring dagens San Lorenzo. Under lördagens träningspass kunde Mariano Soso testa två olika formationer som mötte varandra i fletalet kortare matcher.

Förstaelvan: Torrico: Herrera, Flores, Donatti, Pittón: Rodríguez, Menossi: Matías Palacios, Piatti, Ramírez: Di Santo.

Andraelvan: Monetti: Peruzzi, Gattoni, Arias, Salazar: Julián Palacios, Sabella, Nicolás Fernández: Hausch, Herrera, Bauer.

Den spontana känslan är att Soso har väldigt många alternativ att laborera med. Då ska man dessutom komma ihåg att Coloccini, samt bröderna Romero, just nu inte är med på träningarna.

Förstaelvan skulle kunna vara en startelva om man byter in Coloccini istället för Flores och Ángel Romero istället för Palacios/Piatti. Även den andre brödern Oscar Romero skulle kunna ta en ordinarie tröja i San Lorenzo.

Trots tappet av Adolfo Gaich måste jag ändå säga att det var längesedan som San Lorenzo såg såhär spännande ut. Sett ur flera perspektiv känns tränaren Soso helt rätt för storklubben. Sättet han vill spela på borde vara klockrent för den trupp som han har till sitt förfogande. Den innehåller dessutom en härlig mix av gammalt och ungt – erfarenhet och talang.

Bröderna Palacios borde få många chanser under den kommande säsongen.

Utöver detta finns det en rad spelare som kan spela på flera olika positioner – något som, givetvis, alltid är fördelaktigt. Det ska bli väldigt intressant att se vad dom talangfulla bröderna Palacios kan åstadkomma framöver. Julián, som är tre år äldre än Matías, visade ett fint driv redan när han fick chansen under våren och stod också för segermålet hemma mot Vélez Sarsfield.

Även 18-årige Matías fick chansen under fjolårssäsongen och båda lär få många möjligheter att visa upp sig när väl säsongen drar igång igen. Rapporter gör dessutom gällande att klubben tror stenhårt på bröderna och ser dom båda som framtida storförsäljningar till Europa.

Franco Di Santo kommer visserligen ifrån en mindre lyckad sejour i Atletico Mineiro, men han känns ändå som en tung värvning. Anfallarend meriter talar sitt tydliga språk och han borde ha några bra år till i kroppen. Kanske kan han, rent av, få en nytändning av den argentinska ligan som han tidigare aldrig spelat i.

Franco Di Santo borde bli en injektion i anfallet.

San Lorenzo har inget spel i Copa Libertadores att ta hänsyn till under hösten. Istället kan Soso och hans lag bygga upp sig ordentligt inför den kommande ligasäsongen som, förr eller senare, lär dra igång. Hursomhelst ser man väldigt spännande ut just nu.