Belgranoprodukten klar för Atalanta

Under lördagen blev det officiellt att Atalanta lånar in den argentinska mittbacken Cristian Romero på ett tvåårs långt avtal. 

Romero fostrades i Córdobaklubben Belgrano innan han lämnade för Genoa 2018. Hans fina insatser i den italienska västkustsstaden gjorde att Juventus fick upp ögonen för argentinaren och köpte loss honom. Men mittbacken blev omgående utlånad till Genoa igen och det var här som han tillbringade fjolårssäsongen.

Men sedan återkomsten till Juventus har Romero fått reda på att han inte ingår i den nye tränaren Andrea Pirlos framtidsplaner och det är här som affären med Atalanta dök upp. Bergamoklubben lånar in Cristian Romero på två år, med en köpoption inskriven på 16,000,000 euro.  

Därmed blir Romero lagkamrat med två andra argentinare i Alejandro Gómez och José Luis Palomino.