Trots Coronakaoset – Boca förbereder sig inför mötet med Libertad

Trots 14 smittade spelare i truppen är Boca ändå tvingade till att fokusera på mötet med Libertad den 17 september.

Boca jobbar hårt för att få till en uppskjutning av mötet med Libertad, i Copa Libertadores, den 17 september. Men trots att klubben drabbats hårt av Coronaviruset, och just nu har mer än en hel startelva sjuk, ser det svårt ut att få till en flyttning av matchen.

Conmebol är nämligen fast beslutna om att Copa Libertadores ska återupptas den 15 september och det verkar inte som att någonting kan få dom att ändra sig. Just nu är nämligen Boca ensamma om att ha drabbats såhär pass hårt av pandemin. Visserligen har andra klubbar också konstaterat fall i sina respektive trupper, men inte av den digniteten som Boca.

Med detta i åtanken och med tanke på att Conmebol inte ser ut att vilja vara varken lyhörda eller intresserade av att se situationen för vad den är, måste Russo och hans Boca förbereda sig för det som komma skall.

I väntan på att dom insjukna spelarna ska bli friska, får Russo just nu fokusera på dom som är tillgängliga. För även om det finns stora chanser att majoriteten av dom insjukna blir friska, till mötet med Libertad, är det ingen garanti. Därför behöver tränaren fundera ut potentiella varianter.

Jorman Campuzano.

Vad finns det då för möjligheter bland dom spelarna som är friska?

Faktum är att Jorman Campuzano och Carlos Tevez är dom enda spelarna, bland dom som var ordinarie i avslutningen av Superligan i våras, som inte sjuka just nu. Campuzano har hittills inte haft Coronaviruset medan Tevez å sin sida hade det redan innan den gemensamma träningen drog igång.

Såhär skulle Boca kunna ställa upp ifall matchen spelas under rådande omständigheter: Lastra: Weigandt, Zambrano, Ávila, Mas: Marcone, Capaldo, Campuzano, Obando: Cardona, Tevez.

Som ni ser är detta långtifrån ett dåligt lag, men givetvis inte heller det bästa som Boca kan ställa på benen. Backlinjen – ihop med målvakten är förmodligen den mest kritiska delen där t.ex. Ávila inte har särskilt många matcher, med seniorlaget, i benen.

Nicolás Capaldo.

Offensivt ser det betydligt bättre ut där mittfältet skulle kunna vara en ordinarie uppställning – sånär som på Obando. Capaldo har visserligen inte varit högprioriterad av Russo, men har tidigare visat att han har en hög nivå i sig.

Cardona och Tevez på topp är förmodligen inte det anfallsparet som tränare valt, om han kunnat välja. Detta då dom inte kompletterar varandra perfekt, men är samtidigt ett fullt dugligt alternativ.

Med mindre än två veckor kvar till mötet med Libertad måste Russo börja tänka på olika varianter i laget. Att få till en uppskjutning av matchen känns orealistiskt med tanke på Conmebols brist på flexibilitet. Med 14 spelare, just nu, indisponibla är också alternativen få för Russo och hans Boca.