Sebastián Villa vill lämna om han inte får speltid

Bocas Sebastián Villa har fått beskedet att han inte kommer få någon speltid förrän hans ärendet är avklarat hos domstolen. Spelaren själv vill därför byta klubb – lämnar han Boca?

Sebastián Villa har varit i händelsernas centrum ända sedan hans f.d. flickvän anmälde honom för misshandel, under inledningen av Pandemin. Ärendet är ännu inte avklarat och hittills har Boca inte utfört några sanktioner mot spelaren. Fram tills nu.

Faktum är nämligen att klubben hela tiden har, med president Jorge Ameal i spetsen, hållit anfallaren om ryggen. Man har låtit anfallaren träna vidare med laget och i offentliga uttalanden har man litat på spelarens version. Men nu har någonting förändrats.

Ifrån Bocas sida säger man nu att spelaren inte kommer spela några matcher med klubben förrän hans ärende är avslutat hos domstolen. Enligt klubben har detta varit underförstått hela tiden, men inte uttalat officiellt. En förklaring som känns ganska märklig med tanke på den kritikstorm som riktats mot storklubben – och dess hantering av hela situationen.

Mest troligt har Boca – och presidenten Jorge Ameal fått påtryckningar ifrån personer inom damverksamheten i klubben. Dessa visade stort stöd för presidenten under valet i höstas och vill nu att han visar att klubben står för dom värderingar man säger sig göra.

Jorge Ameal och Boca Juniors har meddelat att Villa inte kommer spela några matcher för klubben i väntan på rättegången.

Hittills har Boca avslagit samtliga anbud utifrån på Sebastián Villa, med hänvisningen att man inte vill sälja en spelare som är så pass bärande, som anfallaren ändå är, i Russos lagbygge.

Dock kan detta komma att förändras nu. Anfallaren ska nämligen vara tydlig med att han inte tänker finna sig i att vara utan speltid, under väntan på rättegången, och vill därför istället lämna storklubben.

Just nu är den troligaste klubbadressen brasilianska Atlético Mineiro. Brassarna har redan visat ett intresse för spelaren sedan tidigare och är beredda att lägga ett lånebud, som senare kan förvandlas till en permanent övergång. Utöver detta ska även Sporting Lissabon i Portugal ha haft ögonen på Villa under en längre tid.

Summan av alltihop är att ifall Boca väljer att hålla fast vid sitt beslut, och inte låta Villa spela några matcher, är förmodligen den enda lösningen på hela situationen att släppa colombianen till en utländsk klubb. Om inget annat för att få lite välbehövlig sinnesro i klubben.