Patronatos tränare: ”Vi behöver två anfallare till”

Patronatos tränare, Gustavo Álvarez, uttalade sig under dagen kring situationen i klubben och på vilka positioner som man letar efter nyförvärv till.

Hittills har Patronato varit ganska aktiva under transferfönstret. Under sommaren har man signerat åtta nya spelare till laget och truppen börjar därmed, sakta men säkert, att ta form. Men trots detta är man ändå inte klara på tranfermarknaden. Enligt tränaren Gustavo Álvarez vill man ha in ytterligare två anfallare till truppen.

”Just nu letar vi efter en central anfallare och en ytteranfallare, vänsterfotad, för att stänga transferbutiken. Vi har fått många spelare erbjudna till oss och samtliga analyseras, men jag vill inte gå in på namn eftersom spelarna inte tillhör oss (ännu)”.

Cristian Tarragona har lämnat för Vélez Sarsfield.

Förra säsongen hade Patronato Cristian Tarragona i truppen. Han gjorde nio mål och med det var han en av seriens absolut vassaste anfallare. Men han har lämnat och spelar istället kommande säsong för Vélez Sarsfield, därav – och med tanke på att man dessutom även tappat Gabriel Ávalos, gör att Patronato behöver anfallsförstärkningar inför den kommande säsongen.

”Hela situationen (med Coronaviruset reds.anm) har fått oss att tänka till lite extra och inte ta några förhastade beslut. Just nu är vi på en resa som vi inte riktigt vet när den tar fart – eller slutar eftersom inget besked kommit om när fotbollen ska dra igång igen”.

Coronatesterna som Patronato gjorde häromdagen var allihop negativa och förberedelserna inför säsongen ser lovande ut. Förhoppningsvis får man in ytterligare två anfallare innan ligaspelet drar igång igen.