Independiente har siktet inställt på en paraguayansk anfallare

Independiente jagar förstärkningar inför den kommande säsongen och har ställt in siktet på en 21-årig paraguayansk anfallare.

Det ska handla om Sportivo Luqueños anfallare, Isidro Pitta. Independientes tränare, Lucas Pusineri, ska se den unge spelaren som en bra investering inför framtiden.

Enligt uppgifter i Argentina ska storklubben ha erbjudit den paraguayanska motsvarigheten ett års långt lån till en kostnad av 200,000 dollar, med en köpoption inskrivet på ytterligare 1,500,000. Dock har man nu fått konkurrens av Olimpia som också sägs jaga anfallaren. Till deras fördel ska nämnas att dom erbjudit Sportivo Luqueños ett direkt köp av spelaren, istället för ett låneavtal.

Annars har Independiente varit tämligen lågmälda på sommarens transfermarknad. Dom mest postiva notiserna ifrån storklubben har varit att man lyckats behålla Silvio Romero, Alan Franco, Fabricio Bustos och Jonathan Menéndez. Samtliga med förbättrade kontrakt.