Många nya fall av Corona i Boca – tränare Russo har lämnat spelarhotellet

Under måndagen sipprade det ut uppgifter om att flertalet fall av Corona skulle ha upptäckts i Boca Juniors trupp.

Det var TyC Sports som först berättade att flertalet spelare i Boca Juniors hade uppvisat symtom redan under gårdagen och därför hade dom obligatoriska testerna, som egentligen skulle ha gjorts idag, flyttats till söndagen istället.

Bland spelarna som uppvisat symtom ska dessa ha funnits: Esteban Andrada, Franco Soldano, Javier García, Carlos Izquierdoz och Leandro Jara.

Under måndagskvällen bekräftade också Boca själva att man upptäckt flera fall av Corona i truppen, även om man inte ville precisera hur många – och vilka spelare det rör sig om. Därför har man nu ställt in träningarna under dom nästkommande tre dygnen för att sedan göra nya tester. Spelarna hålls tills vidare isolerade på sina respektive rum i väntan på nya besked.

Samtidigt rapporterar TyC Sports att tränaren Miguel Ángel Russo ska ha lämnat hotellet, som truppen bott på sedan förra veckan, eftersom han tillhör riskgruppen till följd av sin höga ålder och tidigare sjukdomshistorik.

Samma nyhetsbyrå gick också ut under måndagskvällen med att upp emot 17 personer i klubben ska ha testats positivt för Coronaviruset – 14 spelare och tre i ledarstaben.