Boca köper förturen till en colombiansk ytter

Under fredagen kom bekräftelsen som förkunnade att Boca har rätten att köpa loss 50% av den colombianske yttern Edwin Mosquera fr.o.m. 2021.

Faktum är att det inte är vilken spelare som helst, Edwin Mosquera tillhör en av Bocas motståndare i årets Copa Libertadores – Independiente Medellín.

Den 19-årige yttermittfältaren spelade i lagens tidigare möte av turneringen, innan Corona-pandemin kom emellan, när Boca också vann med 3-0.

Mosquera beskrivs som en teknisk och snabb ytter som dessutom har erfarenhet av spel med det colombianska ungdomslandslaget. Än så länge står han dock inte noterad för något mål i Independiente Medellín.

Nu har alltså Boca köpt sig förturen till att lösa 50% av spelaren fr.o.m. 2021 och kan därför komma att skaffa sig en ny colombian i truppen under det kommande året.

När affären blev officiell under fredagen visade supportrarna till den colombianske klubben upp en ilska mot att man indirekt förstärkte en konkurrent. Klubben uttalade sig kring detta och poängterade att Mosquera fortfarande är deras spelare, samt att han kommer finnas tillgängling under avslutningen av årets turneringen.