Är Pedro De la Vega redo för Europa?

Hittills finns det bara rykten kring Pedro de la Vegas framtid. Lanús bekräftade häromdagen att det ännu inte inkommit något konkret anbud, men med tanke på intresset som finns, kring yttern, bör det dyka upp något innan fönstret stänger. Är De la Vega redo för Europa?

2018 gjorde De la Vega sin debut för Lanús – endast 17 år gammal. Sedan dess har han varit in och ut i Zubeldías lag och för det mesta har han agerat inhoppare i Primera Division.

Anledningen till att tränaren varit lite restriktiv med yttermittfältaren är dels för att slussa in honom långsamt – Zubeldía slog själv igenom som väldigt ung och vet av erfarenhet att spelare behöver en viss tid på sig för att acklimatisera sig till elitfotbollen.

Samtidigt kom ett U20-mästerskap i vägen som De la Vega deltog i trots hans unga ålder och förberedelserna som ledde upp till detta gjorde att Zubeldía matchade honom långsamt. Men trots att han inte spelat överdrivet många matcher i Primera Division, har dom insatserna som han stått för ändå gett eko i fotbollsvärlden.

Tidigare i våras fanns det rykten som placerade De la Vega i Genoa. Han skulle i denna affär köpas loss av Juventus och sedan lånas ut till den lite mindre, men ack så anrika, västkustklubben i Italien. Detta rann dock ut i sanden och istället ska nu ett intresse ifrån Leeds United ha dykt upp istället.

Med andra ord är det inga dussinklubbar som hört sig för och frågan är hur länge Lanús får behålla sin guldklimp.

Men är De la Vega då redo för att spela i Europa?

Om jag säger såhär, tillsammans med Agustín Urzi är Pedro De la Vega förmodligen den mest spännande, argentinska, yttermittfältaren som fortfarande spelar i den inhemska ligan.

Han har en otrolig höjd i sitt spel, som är väldigt tilltalande och fascinerande med tanke på De la Vegas unga ålder. Om man jämför med Urzi är han kanske inte lika teknisk, men kompenserar det med ett vassare avslut. Dessutom har han nytta av att ha en starkare fysik än Urzi och detta är något som borde tala till hans fördel när det kommer till att spela i Europas största ligor.

Min spontana känsla är att De la Vega skulle kunna passa ganska bra in i Marcelo Bielsas Leeds. Hans explosivitet i kombination med outtröttliga löpningar, i båda riktningar, hade förmodligen varit tillfredsställande för den krävande Bielsa.

Idag presenterade Leeds United spanjoren Rodrigo ifrån Valencia, Freiburgs Robin Koch sägs stå på tur. Blir De la Vega också ett nytillskott inför den nya säsongen för Bielsa och hans engelska lag?