Defensas president drömmer om Bou: ”Vi hoppas kunna få hit honom”

Precis som övriga lag i Argentina förbereder sig just nu Defensa y Justicia för den nya säsongen. Den 17 september återupptas deras äventyr i Libertadores och klubben hoppas ha gjort klart med ytterligare något – eller några nyförvärv innan dess.

Defensa y Justicias president, José Lemme, uttalade sig i ett radioprogram under gårdagen om förhoppningen kring att få in Bocas Walter Bou till laget innan matcherna drar igång igen.

”Vi är där vi är just nu. Förhoppningsvis kan vi få in honom. Saker och ting är lite annorlunda med Boca, men vi får vänta och se vad som händer”.

Walter Bou återvände under sommaren till Boca efter att ha varit utlånad till Unión under den föregående säsongen. Mest troligt är han en bra bit ifrån en startplats i storklubben och därför skulle en ny utlåning kunna vara aktuellt. 

José Lemme gav inte fler detaljer kring den potentiella affären utan pratade istället lite grann om lagets förberedelser inför Copa Libertadores.

”Vi känner oss bra, men rytmen i spelet kommer först när du spelar matcher. I Paraguay spelar dom två tävlingsmatcher i veckan och får en matchträning som är viktig. Vi får se i vilket slag vi kommer till den nästkommande matchen. Vi har en träningsmatch inbokad mot Racing Club och väntar på att matcherna mot River samt Vélez ska bli bekräftade”.

Vidare utvecklade Lemme lite mer om hur han såg på att hans lag kommer att ha en nackdel, av att inte ha spelat tävlingsmatcher på ett halvår, när Libertadores drar igång igen.

”Vi har definitivt en nackdel, gentemot våra rivaler, eftersom dom har spelat betydligt fler tävlingsmatcher. I det långa loppet är det en klar fördel som dom har. Det är inte samma sak att enbart ha spelat någon träningsmatch där man ger många spelare chansen. Vi hoppas att det inte ska märkas allt för tydligt. Vi känner oss bra, men rytmen i spelet får du av att spela matcher”.