Bakslag för River Plate – hela truppen satt i karantän

Sedan i måndags har River Plate isolerat hela laget på ett hotell nära träningsanläggningen Ezeiza.

Detta för att minimera smittorisken och för att kunna uppfylla Conmebols strikta riktlinjer inför Copa Libertadores. Men under gårdagen kom ett kraftigt bakslag.

För trots isoleringen har målvaktstränaren, Adrián Olivieri, ändå lyckats bli smittad med Corona. Detta göra att hela truppen, inklusive ledare och all personal på hotellet, nu har satts i karantän på anläggningen. Detta i väntan på att kunna testa samtliga personer i början av nästa vecka.

Det här är onekligen ett kraftfullt bakslag för River som haft glädjen att kunna få börja träna i lite större grupper, med boll, under dom senaste dagarna.

Istället för att fortsätta med detta och kunna skruva upp tempot ytterligare, inför återstarten av Libertadores, är samtliga träningar under helgen inställda och spelarna får spendera all sin tid, äta alla mål mat, inlåsta på sina respektive rum.

Förhoppningsvis ger testerna på måndag ett snabbt svar så att träningarna kan återupptas på tisdag – eller senast onsdag i nästa vecka.

Om exakt 20 dagar ska River ta sig an São Paulo på bortaplan i Copa Libertadores. Det var knappast denna uppladdning som man hade hoppats på.