Tigre värvar skyttekung

Under gårdagen gjorde Tigre klart med sitt åttonde nyförvärv för sommaren när skyttekungen Pablo Magnín kritade på ett kontrakt med klubben.

Trots att Pablo Magnín hunnit fylla 30 år, och mestadels tillbringat sin karriär i dom lägre divisionerna av den argentinska fotbollen, är det ändå ett nyförvärv som kittlar till lite extra för Tigre. Anfallaren gjorde faktiskt 16 mål på 19 matcher under fjolårssäsongen i Primera Nacional innan den tog uppehåll till följd av Corona-pandemin och var med detta seriens bästa målgörare. 

Överlag har Magnín varit en pålitlig målskytt under, i stort sett, hela sin karriär. Därmed förstärker Tigre också sina aktier inför fortsättandet av Copa Libertadores, samt jakten på en uppflyttning till Primera Division. 

Kontraktet som Magnín skrev under är på sex månader, med möjlighet till en automatisk förnyelse på ett år, utifall att Tigre skulle ta klivit upp till Primera Division under hösten. Nu närmast ska anfallaren genomgå ytterligare tester innan han kan ansluta till lagets gemensamma träning.