Franco Cervi på väg till ny klubb – kan generera pengar till Central

Den f.d. Rosario Central-spelaren Franco Cervi är nära att lämna Benfica för en ny klubb. Detta skulle i sådana fall generera välbehövliga slantar till den argentinska klubben.

Det är tuffa, ekonomiska tider, just nu för samtliga klubbar i Argentina – därför är varje tillskott i klubbkassan välkommet. I skrivande stund är en f.d. spelare i form av Franco Cervi nära att lämna portugisiska Benfica för spel i spanska Eibar. Skulle denna övergång gå igenom lär det trilla in välbehövliga slantar på Centrals konto.

Summorna som nämns i affären sägs ligga på 5,700,000 euro och eftersom Rosarioklubben har 10% vid en eventuell vidareförsäljning, kommer man i sådana fall kunna inkassera 570,000 euro, vilket är ungefär 5,500,000 kronor. 

Detta kanske inte låter som några astronomiska summor, men för en argentinsk klubb i dagsläget är samtliga belopp, som man kan inkassera, välkomna – och direkt nödvändiga.

Franco Cervi lämnade Rosario Central under 2016, för den portugisiska storklubben, och har sedan dess vunnit såväl ligan som cupen i det europeiska landet. Nu tyder det mesta på att hans framtid finns i spanska Eibar.