Rivers motståndare i Copa Libertadores måste byta hemmaplan

En av River Plates kommande motståndare i Copa Libertadores, Binacional, har fått beskedet ifrån idrottsministeriet i landet att deras nuvarande hemmaplan inte kommer kunna ta emot några motståndare i Copa Libertadores. 

Binacional i Peru spelar normalt sett sina hemmamatcher i staden Juliaca på 3800 meters höjd. Men eftersom hela staden, och grannkommunen Huancayo, sitter i karantän har man tagit beslutet att klubbens matcher i Copa Libertadores ska flyttas till huvudstaden Lima istället. 

I ett officiellt uttalande ifrån Conmebol skriver man att med tanke på den slutna karantänen, att man inte får röra sig utomhus under vissa specifika tidpunkter och att det finns begränsat antal tillgängliga transporter i städerna, är detta inte en lämplig plats att spela fotboll på.

Binacional har givetvis protesterat och menar att man skickat in ett dokument på åtgärder som ska göra det möjligt att spela i staden. Men det dokumentet ska man alltså ha fått avslaget av Conembol och det inhemska idrottsministeriet. 

Nu blir det istället huvudstaden Lima som blir spelplatsen och det är givetvis positiva nyheter för Marcelo Gallardo och hans River Plate. Lima ligger nämligen på samma höjd, dvs. havsnivå, som Buenos Aires. Detta tillskillnad ifrån Juliaca som är lokaliserad på 3800 meters höjd. En avsevärt stor skillnad och plötsligt blev en klurig bortamatch i Peru, betydligt mer behaglig för den argentinska storklubben.