Lorenzo Melgarejo klar för Racing

Under gårdagskvällen skrev Lorenzo Melgarejo på ett kontrakt med Racing Club och ansluter till lagets träningen inom den närmaste framtiden.

Det har varit mer eller mindre klart ett tag nu, men igår blev det officiellt. Lorenzo Melgarejo kritar på ett kontrakt som sträcker sig över två säsonger med den argentinska storklubben.

Mittfältaren kommer närmast ifrån spel i ryska Spartak Moskva, men sedan kontraktet med dessa gick ut, har han spenderat Corona-pandemin hemma i Paraguay.

In i truppen får nu Beccacece en erfaren spelare som passerar perfekt in i tränarens sätt att spela. Sett ur många parametrar påminner Melgarejo en hel del om Matías Rojas, som redan finns i truppen, och detta ger givetvis tränare flera olika valmöjligheter.

Melgarejo inledde sin karriär i den paraguayanska klubben 12 de octubre, fortsatte sedan i en av landets största klubbar Olimpia. Efter det har han varit runt i bl.a. Portugal och där spelat för Benfica samt Paços de Ferreira. 2013 kom han till ryska Kuban Krasnodar och därifrån gick Melgarejo till Spartak Moskva.

Nu är han klar för Racing och blir klubbens andra nyförvärv denna sommar.