Jonathan Bottinelli – Rosario Centrals andra värvning för sommaren

Under gårdagskvällen blev Jonathan Bottinelli klar för Rosario Central. Därmed blev han klubbens andra nyförvärv den här sommaren.

Jonathan Bottinelli har hunnit fylla 35 år, men är fortfarande en spelare att räkna med. Under gårdagen blev han klar för Rosario Central och med detta blev han klubbens andra nyförvärv denna sommar efter Emiliano Vecchio. 

En intressant detalj i sammanhanget är att Bottinelli spelade ihop med Kily González i San Lorenzo, nu kommer han istället att han denne som sin nye tränare i Rosario Central. Fotbollen bjuder onekligen på roliga sammanträffanden som är svåra att förutse på förhand. 

Bottinelli har faktiskt haft en väldigt gedigen – och lång karriär. I San Lorenzo spenderade han totalt nio år – utspridda på två sejourer. Med storklubben vann han såväl Copa Sudamericana 2002 som ligan 2007. Efter detta har Bottinelli också spelat för River Plate, Arsenal och Unión i Argentina samt Sampdoria, Unversidad Católica och León i utlandet. 

På klubbens hemsida har man uttalat sig lite kort om sin nye spelare.

”Bottinelli kommer till Central med en stor erfarenhet i ryggen, dels vad det gäller den inhemska fotbollen, men också utomlands”. 

Den 35-årige Bottinellis kontrakt med Central kommer att sträcka sig till slutet av 2021.