Positiva besked för dom argentinska lagen inför Libertadores

Regeringen godkände det protokoll som fotbollsförbundet hade vidarebefordrat ifrån Conmebol under gårdagen. 

Det argentinska fotbollsförbundet har, precis som övriga förbund i Sydamerika, begärt att lagen som kommer till landet, för att spela Libertadores, inte ska behöva sitta i den obligatoriska karantän som vanliga resenärer är tvingade till. Detsamma ska även gälla för dom argentinska lagen när dom kommer hem efter en bortamatch i Libertadores. 

Igår godkände man detta dokument ifrån regeringens sida och allt är nu klart för att Libertadores ska kunna dra igång igen under den andra hälften av september. 

Samtliga klubbar ifrån Argentina, som ska återstarta sina respektive resor i turneringen den 17 september, kommer att spela på sina ordinarie hemmaplaner. Detta med undantaget för River Plate som kommer spela på Independientes hemmaarena eftersom Monumentals gräsmatta håller på att bytas ut. 

Vilka är då riktlinjerna ifrån Conmebol inför återstarten av Libertadores?

Spelarna i dom respektive lagen ska genomgå tester med 72 timmars mellanrum. Lagen ska hålla sig på träningsanläggningen innan avfärd till bortamatch. Till bortamatcherna ska man resa med chartrat flygplan och när man kommer fram åker man direkt till sitt spelarhotell. Eventuellt kan det godkännas att man utför någon form av träning på matcharenan, men annars ska hotellet endast lämnas för själv matchen.