Guido Herrera snart klar för turkisk klubb

Av allt att döma kommer Talleres att tappa sin ordinarie målvakt, Guido Herrera, till Turkiet.

Det ska handla om Yeni Malatyaspor och med tanke på att enbart några små detaljer ska lösas, är det högst troligt att målvakten kommer lämnar Córdobaklubben inom kort. Enligt uppgifter i Argentina är tanken att Herrera ska kunna resa till Turkiet, under slutet av veckan, för att färdigställa övergången.

Den turkiska klubben löser Herrera på ett årslångt lån där man, för detta, betalar 500,000 dollar och sedan har en köpklausul på 4,200,000 dollar efter denna period.

Om affären går i hamn, blir detta en stor övergång för målvakten som länge drömt om ett Europaäventyr. Herrera kom till Talleres 2016 och har spelat över 100 matcher för klubben.

För Talleres innebär detta ytterligare ett tungt spelartapp under sommaren. Det blir onekligen mycket att stå i, framöver, för presidenten Andrés Fassi om han ska lyckas få ihop ett slagkraftigt lag till den kommande säsongen.