En kamp mot klockan för två spelare i Racing

Två tilltänkta startspelare i Racings nästkommande match av Copa Libertadores har skadat sig under träningen och nu går båda en kamp mot klockan för att hinna bli återställda till mötet med Club Nacional den 17 september.

Det rör sig om Lisandro López och Matías Rojas som båda två dragit på sig en lättare sträckning i sina vänstra lår. Enligt klubbens läkare räknar man med att det ska ta någonstans mellan två – och tre veckor för spelarna att återhämta sig. Om det tidspektrumet skulle stämma, bör båda vara redo för spel mot det uruguayanska storlaget. Om inte, då får Sebastián Beccacece leta efter andra varianter i laget. 

Lisandro López är en viktig del av Racings lagbygge.

Vad finns det då för alternativ till dessa spelare?

På Lisandro López anfallsposition finns det flera alternativ i from av Cristaldo, Cvitanich och Reneiro, mer problematiskt är det på Rojas position. Det saknas faktiskt en spelare av hans kaliber i laget och det är därför Beccacece letar nyförvärv.  

En variant är givetvis att köra ett mittfält med Zaracho, Díaz och Miranda. Men det finns onekligen en förståelig anledning till att Beccacece vill han in Lorenzo Melgarejo under detta sommarfönster. Han skulle vara ett perfekt komplement till Rojas på det centrala mittfältet och förhoppningsvis blir han klar under den närmaste veckan. 

Kanske kan paraguayanen rent av vara ett alternativ till återstarten av Libertadores?