Diego Milito om den känsliga övergången: ”Vi måste normalisera dessa saker”

Federico Rotela valde att skriva på för Independiente häromdagen trots att han nyligen tillhörde ärkerivalen Racing Club.

Detta är onekligen en övergång som brukar riva upp känslor, men i detta fallet borde det var en aning mer dämpat. Den 21-årige Rotela har tillbringat hela sin karriär i Racing Club, men fick inget nytt kontrakt under somnaren. Klubben meddelade honom att han inte fanns med i deras planer och att han var fri att går vart han ville.

I detta ögonblick dök Independiente upp och erbjöd Rotela ett kontrakt som han gladeligen tackade ja till. Racing Clubs sportchef, Diego Milito, menar att man måste försöka normalisera dessa typer av övergångar även fast rivaliteten finns där.

”Vi måste normalisera dessa saker mer. Klubben tog beslutet att inte ge honom (Rotela reds.anm) ett nytt kontrakt, detta eftersom vi har andra spelare på den positionen och därför var han fri att gå vart han ville. Jag önskar honom det bästa”.

Federico Rotela har skrivit på för Independiente.

Spelaren själv uttalade sig också om sina känslor kring övergången.

”Både Burruchaga, precis som Pusineri, är anledningen till att jag kommit hit. Jag kommer till Independiente med viljan och beslutsamheten att återgälda det förtroende som dom gett mig”.

Kontraktet med Independiente sträcker sig till slutet av 2022.