Uppdaterad: Centrals målvakt klar för nykomling i La Liga

Rosario Centrals förstemålvakt, Jeremías Ledesma, är klar för Cádiz – som är nykomlingar i La Liga under den nästkommande säsongen

Jeremías Ledesma har varit förstemålvakt i Rosario Central under flera säsonger och anses fortfarande vara en viktig pjäs i klubben. Men hans fina prestationer har också lett till att andra klubbar i Europa har fått upp ögon för honom. 

En av dessa klubbar är nykomlingarna till nästa säsong i La Liga, Cádiz. Den spanska klubben ifrån landets sydkust sades vara nära en överenskommelse med Rosario Central om målvaktens signatur, under förmiddagen, och på eftermiddagen blev det hela bekräftat.

Den spanska klubben kommer betala 600,000 euro för ett årslångt lån med en köpoption på 1,800,000 euro när detta avtal är över. Skulle målvakten närvara i minst 60% av matcherna kommer Cádiz också vara tvungna att genomföra den permanenta övergången.