I ljuset av spelartappen – såhär kan River formera sig i återstarten

Juan Quintero har lämnat för Kina och mycket tyder på att Jorge Carrascal kan stå näst på tur till CSKA Moskva.

Det är fortfarande tidigt, i dom argentinska lagens förberedelser, inför den kommande säsongen. Men trots att dom flesta enbart går in i sin tredje träningsveckan står vissa av dom inför faktumet att tävlingsmatcherna drar igång om mindre än en månad.

Detta är verkligheten för River Plate och tränaren Marcelo Gallardo. Men trots den sparsamma tiden, för att förbereda sig, måste man redan nu börja visualisera en potentiell startelva.

Juan Quintero lämnar River för kinesiska Shenzhen.

River har tappat Quintero under sommarens transferfönster och det mesta tyder på att Gallardo även räknar bort colombianen Jorge Carrascal, som mest troligt kommer lämna för CSKA Moskva.

Detta gör att alternativen är färre, samtidigt som klubben egentligen inte har ekonomiska utrymmen för att förstärka truppen.

Hur skulle man då kunna ställa upp i återstarten av Libertadores?

Mest troligt kommer flera talanger att få betydligt mer speltid framöver än vad man tidigare fått. En av dessa är Julián Álvarez, som det defintivt är dags för att få sitt stora genombrott.

Talangen har fått sporadiskt med speltid dom senaste säsongerna och nu känns det som att det är hans tur att få en ordinarie tröja i River Plate.

Julián Álvarez bör få betydligt fler chanser under den nästkommande säsongen.

Gallardo tror stenhårt på Álvarez och har medvetet slussat in honom långsamt. Med tanke på att han kan spela både som yttermittfältare och anfallare gör givetvis att hans aktier stiger än mer.

River har en stark anfallsbesättning och om Carrascal lämnar öppnar istället en yttermittfältsplats upp som Álvarez kan komma att fylla.

Såhär kan Gallardo ställa upp i den första matchen av Libertadores, mot São Paulo, på bortaplan: Armani: Montiel, Martínez Quarta, Rojas, Casco: Fernández, Enzo Pérez, De La Cruz, Álvarez: Borré, Suárez.

Detta är givetvis under förutsättningarna att inte fler spelare lämnar under sommaren. Det finns en risk att såväl Montiel som Martínez Quarta hittar nya klubbadresser i Europa och då kommer man förmodligen bli tvugna att använda en del av dessa pengarna för att värva in ersättare. Men än så länge är båda två kvar i River Plate och då räknar givetvis Gallardo med dom framöver.

Det finns faktiskt ett ”nyförvärv” i River inför den nästkommande säsong. Det handlar om Jorge Moreira som varit utlånad till Portland Timbers, och som först inte verkade återvända, men som nu gör det eftersom Quinteros flytt har öppnat upp en ny plats i truppen för en utländsk spelare. Ytterbacken kan bli en ersättare till Montiel om han skulle lämna.

Jorge Moreira är tillbaks i River Plate igen.

Oavsett vad som händer framöver är formationerna och konstellationer redan i full gång att ta form hos River Plate. Snart går vi in i månaden då tävlingsmatcherna börjar igen och Gallardo vill, givetvis, vara väl förberedd inför det som komma skall.