Facundo Cambeses: ”Emotionell över att ha uppfyllt denna dröm”

Under helgen gjorde Huracán klart med målvakten Facundo Cambeses ifrån Banfield. I en intervju med TyC Sports berättar 23-åringen om känslorna kring att nu få vakta målet i klubben som han supportade i unga dar. 

”När jag stod på läktaren var detta något jag längtade efter. Jag är mer uppspelt än alla andra, eftersom dagen har kommit då jag ska få gå in på Ducó och stå i mål. Det är en ära att en stor klubb som Huracán jagade mig och efter att jag hade haft det första samtalet med Israel (Damonte) sa jag till min agent att jag ville hit. Det skrämmer mig inte att jag nu ska vakta ett mål där många stora målvakter har stått före mig”.

När Huracán slogs om uppflyttningen 2014, mot Independiente, stod Cambeses på läktaren som supporter till föreningen. 

”Det har gått lång tid sedan den dagen. Jag har pratat mycket med min familj och mina kusiner, som är medlemmar i klubben, och som ofta går på matcherna. Det har alltid varit en dröm – och något som vi pratat om att denna dag, förhoppningsvis, skulle komma. Jag trodde nog dock att chansen skulle komma längre fram – inte såhär snabbt i min karriär. Jag är otroligt glad och emotionell över att ha uppfyllt en dröm”.

Det blir faktiskt dubbel glädje för Cambeses. Nu kan nämligen målvakten, äntligen, bli medlem i klubben han älskar. Något som han avstod ifrån under tiden i Banfield.

”Jag är glad över att kunna vara medlem. Jag var inte det under åren i Banfield eftersom jag ville visa respekt mot den klubben och dess supportrar”.

I Huracán kommer Cambeses att ersätta Antony Silva och Fernando Pellegrino, som båda lämnade klubben under slutet av juni. 

”Jag har inte pratat med Damonte, sedan träningen började, men har gjort det med Pablo Campodónico (målvaktstränaren reds.anm) och han har sagt till mig att tanken är att jag ska försöka spela mig ur situationerna. Jag tycker om att spela med fötter. Jag känner mig entusiastisk inför detta, men hela laget måste spela enligt denna idé”.

Cambeses har faktiskt bara spelat tre matcher i Primera Division, men är trots detta ändå tilltänkt att slåss om förstaplatsen i Huracán.

”När jag pratade med Damonte, innan jag skrev på, var han tydlig med att han inte såg mig som en junior. Han menar på att jag redan gjort mig ett namn, att han vill se mig som en ledare där bak och detta gör givetvis att jag får extra självförtroende. Det här är ett nytt äventyr för mig som jag uppskattar väldigt mycket”.

Men även om Cambeses inte har särskilt stor erfarenhet av spel i Primera Division har han ändå hunnit med att göra några ungdomslandskamper för Argentina och var faktiskt med när U20-landslaget vann Preolímpico, under början av året. 

”Året började bra med att vi vann Preolímpico – något som var en stor glädje för alla inblandade. Sedan kom dessvärre oturen med pandemin. Men denna andra halvan av året ser jag fram emot. Jag försöker alltid att vara positiv, att tro på att saker kommer att gå bra och jag är övertygad om att det också kommer att bli så. Med tanke på att vi inte har något datum för återstarten av ligaspelet tror jag att det viktigaste just nu är att få ihop en gemenskap i truppen. Detta trots att vi inte kan dela omklädningsrum med varandra, några koppar mate eller en asado”.

Facundo Cambeses kontrakt är ett lån som kommer sträcka sig till, åtminstone, slutet av december 2021.