Argentinsk afton i MLS

Lördagskvällen och – natten mot söndagen var en afton som gick helt i Argentinas färger när det handlade om amerikanska MLS.

Att den amerikanska ligan, MLS, innehåller många argentinare har förmodligen ingen missat. Under gårdagskvällen – och natten presterade några av dessa lite utöver det vanliga.

När Atlanta United tog sig an Nashville på hemmaplan fanns det fyra argentinare med från start i hemmalaget – Franco Escobar, Fernando Meza, Eric Remedi och Pity Martínez. Den sistnämnda var spelaren som skulle hamna tveklöst mest i fokus.

Den f.d. River Plate-spelaren, och tillika publikfavoriten, Pity Martínez stod för två makalöst fina mål när Atlanta tog en efterlängtad seger (man förlorade alla matcher i den turnering som spelades i Orlando under sommaren).

Pity Martínez gjorde två vackra mål för sitt Atlanta United mot Nashville.

Först målet kom efter en perfekt slagen krossboll av Remedi som Martínez plockade ner, bröt in framför sin försvarare och sköt i målvaktens första hörn. Det andra målet var ett vackert avslut från straffområdetslinjen som Pity tryckte upp i det närmaste krysset. Detta var Martínez två första mål sedan i slutet av februari – efterlängtat i dubbel bemärkelse.

I en annan del av USA tog David Beckhams Inter Miami, med även dom fyra argentinare i laget, sig an Orlando City. Här stod den f.d. Banfieldspelaren, Julián Carranza, för två väldigt fina mål. I startelva återfanns, förutom målgöraren, även argentinarna Matías Pellegrini, Leandro González och Jorge Figal.

Julián Carranza stod för två mål mot Orlando City.

Carranzas andra mål var en riktig delikatess där anfallaren placerar in bollen med en nicklobb över en chanslös målvakt.

I övriga kan vi också konstatera att Cristian Pavóns och Emiliano Insúas LA Galaxy besegrade Los Angeles FC med 2-0. Pavón var med i upprinnelsen till båda Galaxys fullträffar.