Quintero lämnar River för Kina

Juan Quintero har ryktats vara på väg bort ifrån River Plate under hela sommaren och nu ska en övergång till kinesiska Shenzhen FC vara i hamn.

Juan Quintero kom till River Plate 2018 och har blivit en publikfavorit under sina år i storklubben. Detta trots att han inte alltid haft en given plats i startelvan. Några jobbiga skador har också ställt till det för den offensive mittfältaren, men trots det har ändå stunder av briljans synts till.

Men nu är alltså tiden i River över. Den argentinska klubben ska nämligen ha nått en överenskommelse med Shenzhen om en affär som genererar 10,000,000 dollar för River Plate – välbehövliga pengar som storklubben är i skrikande behov av.

Staden Shenzhen har likställts med Kinas svar på Silicon Valley och är en av landets mest växande städer på flera områden. Quintero kommer också få en rejäl löneökning och det ryktas om att han kan komma att tredubbla sin nuvarande lön i Argentina.

Quintero kommer förmodligen alltid att bli ihågkommen, av Rivers supportrar, för det viktiga – och vackra – målet mot Boca Juniors i Copa Libertadores-finalen 2018. Men få kommer nog också att glömma den magiska frisparken mot Racing Club på Estadio Monumental.

Totalt blev det 61 matcher i River, 16 mål och åtta assist för colombinanen i den rödvita tröjan.