Fernando Bello: Målvakten som fick smeknamnet Tarzan

Under en epok då Argentina hade många skickliga målvakter stack Fernando Bello ändå ut.

Han fick smeknamnet ”Tarzan” eftersom man ansåg att han hade en djärvhet och atletisk stil i målet. Fernando Bello kom till Independiente 1933 och stannade i över ett decenium. Han hade glädjen att få dela omklädningsrum med ikoner som Arsenio Erico, Antonio Sastre och Vicente de la Mata.

Med Independiente vann han ligan, Copa Aldao och Copa Ibarguren två gånger. Under tolv säsonger var han storklubbens ohotade etta i målet och totalt blev det över 300 framträdande för Independiente.

Efter spelarkarriären var han dels tränare för Independiente, men också sekreterare för spelarförbundet och ledde en spelarstrejk för att få till en minimilön inom den argentinska fotbollen.

Bello spelade även för landslaget i Argentina. Bland annat var han med när landet vann Copa América såväl 1937 – som 1945. Utöver detta deltog han också i mästerskapet 1935.

Igår var det 46 år sedan som Bello gick bort och då är det givetvis på sin plats att minnas tillbaka, lite extra, på målvakten som fick smeknamnet Tarzan.