Russo om Andrada: ”Vi räknar med att han stannar”

Bocas tränare, Miguel Angel Russo, uttalade sig under fredagen kring situationen runt målvakten Esteban Andrada, som ryktas vara på väg till Europas största ligor. 

I skrivande stund har Boca fyra stycken målvakter, men detta kan ändras innan sommaren är över. Lagets tveklösa etta i målet har, under lång tid, varit Esteban Andrada. Sedan 29-åringen kom till klubben, för två år sedan, har han varit given i Bocas mål. Men Andradas fina insatser har också lett till att intresset för honom har stigit i Europa. 

Just nu anses Andrada, av många, vara en av Argentinas bästa målvakter – detta tillsammans med Franco Armani i River Plate och Juan Musso i Udinese. Med detta i åtanken är det kanske inte särskilt förvånande att intresset växt för målvakten. Senast i raden av intressenter sägs Roma vara, och enligt uppgifter i Argentina ska den italienska storklubben förbereda ett bud på 12,000,000 euro.

Nu har Bocas tränare, Miguel Angel Russo, uttalat sig kring målvaktens framtid.

”Vad det gäller Andrada, finns det ingenting nytt i dagsläget. Det finns ingen självklarhet att han kommer att lämna. Men jag vill inte prata för mycket kring Andrada, han vet vad jag tänker och att vi behöver honom i laget. Men jag tror inte att han kommer att lämna. Jag tror att alla saker måste ske i rätt tid och på rätt sätt. Just nu räknar vi med att Andrada stannar. Detta eftersom, precis som jag nämnt tidigare, det inte finns någonting som tyder på att han kommer lämna”.

Under sommaren har Boca fått tillbaka Agustín Rossi, som varit utlånad till Lanús. Tillsammans med värvningen av Javier García och den unge talangen Manuel Roffo känns det som att storklubben har bra täckning på målvaktsposten, även om Andrada skulle lämna. 

Men Russo vill gärna behålla samtliga fyra i truppen. Detta eftersom tränaren är väl medveten om att skador kan uppstå i stor skala, efter det långa uppehållet, när väl matcherna börjar rulla igen. Dessutom ska Boca helst kunna konkurrera på samtliga tre fronter (Ligan, Copa Libertadores och Copa Argetina).

Om Russo får bestämma kommer Andrada att stanna – men får han verkligen som han vill?