Gonzalo Bergessio levererar på ålderns höst

Den f.d. San Lorenzo-anfallaren Gonzalo Bergessio öser in mål i den uruguayanska ligan och bevisar, gång på gång, att åldern enbart är en siffra.

Gonzalo Bergessio har spelat i en rad olika argentinska klubbar, men är förmodligen mest förknippad med San Lorenzo. Här spelade han 2008-2009 samt 2016-2017. Bergessio har dessutom hunnit med att spela för en rad klubbar i Europa i form av Benfica, Saint-Étienne, Catania och Sampdoria.

Idag har anfallaren hunnit fylla 36 år, men fortsätter alltjämt att ösa in mål. Nu är det i uruguyanska Club Nacional som målen trillar in i ett stadigt tempo. Under gårdagskvällen stod Bergessio för ett av målen när Nacional slog Montevideo City med 2-0. Detta var anfallarens sjunde mål för säsongen och med det toppar han skytteligan i Uruguay.

Sedan den uruguayanska ligan återstartade, efter Corona-uppehållet, har Bergessio gjort mål i samtliga tre ligamatcher. Detta inkluderar bl.a. ett vackert mål mot ärkerivalen Peñarol samt ett praktfullt hattrick mot River Plate (Montevideo reds.anm). Gårdagens fullträff innebar dessutom att Bergessio nu gjort 50 mål i Club Nacionals tröja.

Bergessio öser in mål i Club Nacional.

Anfallaren har också spelat till sig lagkaptensbindeln i storklubben och föreningens president är väldigt nöjd med Bergessios prestationer.

”Han är en stor krigare. Förutom alla mål som han gör, är han en person som alltid vill vinna. Det visar han på planen och det smittar av sig på medspelarna. Just därför är han lagkapten. Han är stereotypen för den ledaren som Nacional behöver – och vill ha”.

Gonzalo Bergessio blomstrar på ålderns höst. En trevlig notis under dessa dystra Coronatider.