Är Gonzalo Maroni tillbaka i Boca för att stanna?

Bocas offensive mittfältare, Gonzalo Maroni, var utlånad till italienska Sampdoria under den föregående säsongen. Men efter att italienarna valde att inte aktivera hans utköpsklausul är mittfältaren tillbaks i Boca – frågan är om han är där för att stanna?

I skrivande stund befinner sig Maroni i karantä. Han kom tillbaks till Argentina i tisdags och måste nu sitta isolerad i 14 dagar innan han kan ansluta till Bocas träning. Frågan är dock om Maroni har någon framtid i den argentinska storklubben.

Svaret på den frågan lär vi inte få förrän tränare Russo har sett mittfältaren i träning. Först då kan han göra en fullständig utvärdering. Det faktum att Bebelo Reynoso kommer lämna för Minnesota gör att Boca saknar en ordentlig 10 i truppen. En position som Maroni är väl inskolad i.

Tiden i Sampdoria blev varken hackat eller malet för argentinaren. Allt som oftast blev han petad av Ranieri och när han väl fick chansen, tog han den sällan. Men med allt detta sagt kan man inte komma ifrån att Maroni har presterat bra i Argentina förut – vilket borde kunna tala till hans fördel.

Tiden i Sampdoria blev ingen succé för Maroni.

Enligt uppgifter i Argentina vill dock Maroni själv gärna fortsätta i Europa, men då det inte ska finnas något konkret intresse för honom ser den dörren ut att vara tämligen stängd i dagsläget.

Maroni har tillbaks i Argentina igen – frågan är ifall han stannar i Boca.