Tarragona glad över chansen i Vélez: ”Vi ska slåss om allt”

Cristian Tarragona blev klar för Vélez Sarsfield tidigare under sommaren och anfallaren känner sig taggad på sin nya utmaningen.

Cristian Tarragona skrev på för Vélez Sarsfield, tidigare i somras. Detta är första gången, i den 29-årige anfallarens karriär, som han fått ett kontrakt med en storklubb i Argentina.

”Det tog rätt lång tid, men jag har alltid haft tron – och självförtroendet om att få en ny chans i Primera Division. Nu har jag gjort bra ifrån mig och därför får jag möjligheten i en storklubb”.

Under fjolårssäsongen spelade Tarragona i Patronato, där han gjorde nio mål på 23 omgångar. Detta gjorde att han fångade Vélezs intresse och Buenos Aires-klubben valde att plocka upp honom.

”Jag ser fram emot att slåss om stora titlar. Att vinna Primera Division skulle vara väldigt roligt. Vi ska slåss om allt vi ställer upp i framöver. Jag är mer än tacksam över denna möjlighet som jag nu fått”.

Tarragona pratade också lite grann om vad han hittills lärt sig under karriären i dom mindre klubbarna som han spelat i.

”Hos varje klubb man är i finns det saker som hjälper en att utvecklas. När jag gick till Patronato – och tog steget till Primera hade jag mognat som person. Därför kunde jag hålla mig lugn, även när målen började trilla in”.