Diego Dabove: ”Det kan komma ett nyförvärv till”

I en intervju har Argentinos Juniors tränare, Diego Dabove, berättat lite om hur återstarten av lagträningen har varit. Utöver detta lämnar tränaren dessutom en dörr på glänt kring ytterligare nyförvärv under sommaren.

Precis som dom andra lagen i Primera Division drog Argentinos Juniors igång sin lagträning under den föregående veckan. Lagets tränare, Diego Dabove, är nöjd med hur det har sett ut hittills.

”Spelarna var väldigt taggade över att få komma igång igen. Vi kommer lägga upp träningen på bästa möjliga sätt, utan att stressa, allt för att undvika skador. Målvakterna har också sett bra ut, även fast uppehållet förmodligen har varit jobbigast för dom”.

Med på träningarna har bl.a. Fernando Redondos son, Federico, varit. En ung och talangfull mittfältare som ser ut att gå i sin pappas fotspår.

”Han är en central mittfältare som behandlar bollen bra och har en fin fysik. Men vi måste ta det lugnt med honom. Idén är att involvera honom så sakteligen, men än saknas det mycket”.

Federico Redondo är son till Fernando som bl.a. spelat för Real Madrid och det argentinska landslaget.

Angående den nuvarande truppen känner sig Dabove tillfreds med det han har.

”Vi känner oss nöjda, detta är andra raka transferfönstret som vi upplever att det är en bra balans i truppen. Det kan fortfarande komma något nyförvärv till. Vi vet också om att Battalini och Fausto Vera är två spelare som förmodligen kommer att lämna i detta fönster. Vi förhandlar just nu med Mauricio Cuero om en möjlig transfer för ‘Bata’. Vad det gäller Fausto känner vi oss bekväma och lugna då vi redan har täckning på den positionen i truppen”.

Fausto Vera kommer med största sannolikhet att lämna Argentinos under sommaren.

Avslutningsvis kommenterade Dabove även nyförvärvet ifrån Venezuela, Daniel Saggiomo, som just nu sitter i karantä pga. att han testats positivt med Corona.

”Vi pratade med honom – och analyserade mycket innan vi bestämde oss för att köpa loss honom. Han är ett alternativ centralt i banan, han är dynamisk, har en hög kapacitet, bra passningar och egenskaper i den offensiva delen av planen. Han vet om att det kan bli jobbigt att komma till den argentinska fotbollen – att det kan ta ett tag för honom att acklimatisera sig. Men han mår bra trots att han testats positivt med Corona och väntar nu på att kunna resa till Argentina”.