Är det dags för Andrada att lämna Boca?

Dom senaste dagarna har ryktena kring Boca Juniors målvakt, Esteban Andrada, ökat markant. Är det dags för honom att lämna Boca?

Esteban Andrada har utan tvekan varit en av Bocas viktigaste spelare under dom senaste säsongerna. Målvakten kom till storklubben 2018, ifrån Lanús, och har sedan dess gjort målvaktsposten till sin egen.

Nu kommer det rykten som placerar 29-åringen i Europa. Det ska främst vara den italienska storklubben Roma som visat ett konkret intresse för målvakten, men även klubbar ifrån såväl Spanien somnTyskland ska ha hört sig för.

I vintras förlängde Boca avtalet med Andrada och höjde, i samband med detta, även utköpsklausulen till 25,000,000 dollar. Men med tanke på den ekonomiska situation som råder i hela fotbollsvärlden, till följd av Corona-pandemin, är det högst troligt att Boca kommer lyssna på anbud som är betydligt lägre än detta.

Skulle Andrada lämna i sommar har Boca det ändå gott ställt på målvaktssidan. Agustín Rossi har återvänt ifrån sin utlåning till Lanús och bakom honom finns såväl stortalangen Manuel Roffo som Javier García.