Alario vill lämna Leverkusen: ”Onödigt att ha en Ferrari stående”

Enligt Lucas Alarios agent har anfallaren meddelat den tyska storklubben att han vill lämna föreningen under sommar för att få mer speltid.

Alarios speltid i Leverkusen har varit varierande under den senaste säsongen och därför vill argentinaren nu lämna klubben, om än bara på lån, för att få fler chanser framöver. Enligt Alarios agent, Pedro Aldave, hoppas spelaren på en lösning.

”Han har gjort många viktiga mål för Leverkusen, men dom låter inte honom spela i dom största matcherna. Jag har redan pratat med ledningen och vår intention är att hitta en lösning där han (Alario reds.anm) får mer speltid. Han är väldigt professionell, förhoppningsvis hittar vi en klubb som passar hans karaktär”.

Alario kom till Leverkusen 2017 ifrån River Plate.

Leverkusen ska dock inte var sugna på att sälja argentinaren, eftersom man fortfarande ser en stor potential i honom, och därför ligger en utlåning närmare till hands.

”Klubben vill ha kvar honom eftersom man ser kvalitén han besitter, men det är inte bra att ha en Ferrari bara stående. Dom vill inte sälja honom så därför lutar det hela åt en utlåning”.

Det ska finnas intresse för Alario ifrån såväl Italien som England och spontant känns det som att anfallaren borde kunna passa fint in i den italienska ligan.

”Både den engelska – och den italienska är två väldigt bra ligor. Men ligan i sig spelar inte särskilt stor roll. Det är mer hur laget spelar och under vilka villkor Alario kan komma dit. Vi jobbar lugnt tillsammans med klubben för att hitta en lösning”.

Lucas Alario kom till Leverkusen 2017 och har kontrakt i ytterligare två år.