Får Nicolás Capaldo äntligen spela på sin favoritposition?

Under tränare Russos ledning har den unge talangen, Nicolás Capaldo, inte fått särskilt mycket speltid. Och dom gångerna han fått chansen har han använts mer på en kant än centralt. Men nu kan kanske olika omständigheter göra att han ”hittar tillbaks” till den centrala positionen han själv föredrar mest.

Nicolás Capaldo ska snart fylla 23 år och har, under det senaste halvåret, använts mest som yttermittfältare i Russos Boca Juniors. Tränaren anser att Capaldo passar bättre i denna position sett till hans fysik – och tekniska egenskaper. Personligen ser sig dock Capaldo mer som en central mittfältare och det var på denna position han fick mest speltid på under Gustavo Alfaro.

Nu kan en öppning för Capaldos del ha dykt upp. Iván Marcone ryktas bort ifrån Boca Juniors och skulle den 30-årige mittfältaren lämna, kan Boca tänka sig att ”ersätta” honom i truppen med Capaldo. Därmed skulle ynglingen få spela på sin favoritplats och samtidigt har Boca täppt till en lucka i truppen.

Nicolás Capaldo.

Men hur har man då tänkt kring yttermittfältsplatsen som Capaldo lämnar efter sig?

Här kommer Edwin Cardona in i bilden. Den f.d. Boca-spelaren har ryktats tillbaka till klubben under sommaren och enligt uppgifter i Argentina är förhandlingarna långt gångna.

Skulle denna värvning gå i lås har Boca kvittat Marcone mot Cardona, Capaldo får spela på sin favoritplats och alla är nöjda och glada. Spontant känns det långtifrån omöjligt. Frågan är om Russo kan acceptera Capaldo som central mittfältare.