Central Córdoba gör sin fjortonde värvning denna sommar

Under måndagen gjorde klubben, ifrån Santiago del Estero, klart med sin fjortonde värvning för sommaren.

Nej ni läste faktiskt inte fel. Central Córdoba har gjort smått otroliga fjorton värvningar denna sommar. Det ska dock poängteras att dom flesta kommit på fri transfer – men ändå.

Senast i raden av värvningar återfinns anfallaren Sebastián Ribas. Han kommer närmast ifrån Rosario Central där speltiden blev varierande. Klubben valde att inte förlänga Ribas kontrakt trots att spelaren själv var sugen på en fortsättning. Nu blir det istället Central Córdoba som ny klubbadress och det kan kanske passa Ribas utmärkt.

Spelarens tid i Patronato, varifrån han kom till Central ifrån, var väldigt succéfylld och förhoppningen är att Ribas ska nå upp till samma nivå igen.

Via klubbens sociala medier kan man läsa lite om spelarens historik och det är onekligen en gedigen lista med klubbar som han varit i. Ribas har bl.a. spelat för Inter, Spezia och Genoa i Italien. Sporting Lissabon i Portugal samt Monaco, Dijon och Strasbourg i Frankrike.

Kontraktet är skrivet på 1,5 år och Ribas kommer ansluta till lagets träning inom kort.