Bocas president: ”Med för många derbyn riskerar intresset att försvinna”

Bocas president är kritisk till alldeles för många derbyn mot River Plate.

Boca Juniors president, Jorge Ameal, uttryckte sig kritisk till möjligheten att inkludera derbyn under den kommande säsongen i Argentina. Detta eftersom det finns stora möjligheter – eller risker (beror på vem du frågar) – att lagen möts upp till fyra gånger under det närmaste halvåret.

Det kan nämligen bli att dom båda storklubbarna stöter på varandra i ett eventuellt slutspel i Copa Libertadores (dubbla möten), men även i Copa Argentina när detta drar igång så småningom. Skulle man då, dessutom, inkludera ett möte i ligan skulle lagen, teoretiskt, kunna möta varandra fyra gånger innan 2020 är över. Något som många ställer sig kritiska.

Bland dessa kritiska röster återfinns bl.a. Bocas president Jorge Ameal. Han menar att alldeles för många derbyn, under kort tid, riskerar att urholka känslan kring dom.

”Vi vill inte spela Clasicot (i ligaspelet reds.anm). Om man bara delar ut Clasico-möten hit och dit förlorar det sin slagkraftighet. Vi anser att derbyn måste försvaras och vara försiktig med. Om du spelar fyra-fem stycken per år, då riskerar du att intresset försvinner vid dom sista två-tre mötena. Det är annorlunda om du spelar en semifinal eller final. Det har en annan dragningskraft”.

Många har menat att Ameals – och Bocas ointresse, för att spela derbyt mot River, beror på att man har ett väldigt dåligt facit mot sina ärkerivaler dom senaste säsongerna. Något som Ameal tillbakavisar skulle vara anledningen.

”Vi har inga problem med att spela, tvärtom, vi gör det gärna. Om du säger till mig att det kan bli fem möten och våra vägar korsas. Hur skulle vi inte kunna spela dom matcherna?”

Avslutningsvis bekräftar presidenten att Edwin Cardona mycket väl kan ansluta till laget, men att ingenting är klart. Enligt Ameal jagar inte heller storklubben ytterligare en mittback, trots att man tappade Junior Alonso i början av sommaren.

”Med det sagt så skulle något dyka upp imorgon, då kan det såklart bli av, men just nu har vi en väldigt bra trupp”.