Unión dubbelvärvar

Under gårdagskvällen presenterade Unión de Santa Fe två värvningar via sina sociala medier. Båda spelarna borde väcka positiva känslor hos klubbens supportrar.

Först om främst gjorde man klart med Fernando Márquez, som närmast kommer ifrån spel med Defensa y Justicia. Men anfallaren har faktiskt ett förflutet i Unión. Det var nämligen här som den snart 33-årige Márquez inledde sin karriär för ungefär 15 år sedan. Han är också född och uppväxt i Santa Fe.

Márquez har, genom åren, varit runt i en rad klubbar i Argentina och har faktiskt också hunnit med en tur till Malaysia. Via klubbens sociala medier skickade han en hälsning till Unións supportrar.

”Hej Tatengues (smeknamn på anhängare till Unión. Reds.anm). Jag vill bara säga att jag är väldigt glad över att återvända till min allra första kärlek”.

Marco Borgnino lånas in ifrån Atlético Rafaela.

Under förra sejouren i klubben gjorde Márquez 10 mål på 61 matcher.

Utöver Márquez presenterade Unión dessutom Marco Borgnino. Den 22-årige anfallaren har varit utlånad till portugisiska Nacional under fjolåret, ifrån Atlético Rafaela, och skriver på ett lånekontrakt som sträcker sig till slutet av 2021.

I avtalet har Unión också en köpoption på spelaren inskrivet.