Alan Franco fortsätter i Independiente

Mittbacken har ryktats bort till kroatiska Dynamo Zagreb, men nu ska en fortsättning i Independiente vara säkrad.

Dynamo Zagreb lade ett bud på 4,300,000 dollar för Francos signatur, men Independiente ville ha minst 5,000,000 och därför föll affären samman. Istället har den argentinska klubben gett Franco ett förbättrat kontraktsförslag, som gör honom till en av klubbens bäst betalda spelare.

Mittbacken och klubben ska vara muntligt överens kring en förlängning – något som Francos agent bekräftade under gårdagen.

”Alan är överens med Independiente om en fortsättning. Vi har dock inte bestämt någon ny kontraktlängd och en underskrift saknas fortfarande. Vi har avslutat våra samtal och kommit fram till en överenskommelse som är gynnsamt för båda parterna. Franco är tillfreds och taggad över att stanna. Independiente är hans hem, även om vi tyckte att Zagbrebs bud var väldigt bra”.

Agenten utvecklar kring kroaternas erbjudande.

”Det var ett bra erbjudande, både för klubben och spelaren, men Independiente ville ha mer pengar. Något som Zagreb inte kunde erbjuda”.