Bebelo Reynoso klar för Minnesota

Bocas Emanuel ”Bebelo” Reynoso är klar för Minnesota och skriver på ett kontrakt som sträcker sig t.o.m. slutet av 2023.

Den 24-årige mittfältaren Bebelo Reynoso skriver på ett treårskontrakt med MLS-laget Minnesota United. Den amerikanska klubben betalar 4,000,000 dollar för argentinaren och Bebelo ansluter omgående.

Enligt olika uppgifter ska Minnesota ha varit intresserade av mittfältaren redan i vintras, men övergången bromsades upp av Corona-pandemin. Reynoso har vunnit tre titlar med Boca Juniors sedan han kom till klubben för några år sedan ifrån Talleres. Dock har inte speltiden varit så pass tillfredsställande som mittfältaren själv hade hoppats på och utvecklingen har också stannat av en aning.

Reynoso hade en otroligt fin tid i Talleres, där han också slog igenom med buller och brak i unga år. Hans tekniska färdigheter och smidiga spel på mittfältet gjorde honom snabbt till en publikfavorit bland Córdobaklubbens supportrar. Som MFF:are skulle jag jämföra Bebelo en aning med Erdal Rakip i speltid.

Nu fortsätter alltså mittfältarens äventyr i USA och Minnesota. Kan han nå upp till samma nivå som i Talleres, och bitvis i Boca, är detta ett väldigt fint nyförvärv för amerikanarna.