Franco Soldano fortsätter i Boca

Det har känts mer eller mindre klart ett tag nu, men först nu är det bekräftat. Franco Soldano kommer att fortsätta i Boca även under det nästkommande året.

Anfallaren kom till Boca på lån under 2019 på önskemål ifrån den dåvarande tränaren Gustavo Alfaro. Under Russos ledning har Soldano fått ännu mer speltid och utvecklats till en viktig pjäs i storklubbens lagbygge.

Russos önskan har hela tiden varit att få fortsätta med åtminstone dom tre anfallarna som han använde sig flitigast av under inledningen av året – Carlos Tevez, Mauro Zárate och Franco Soldano. Dom två förtnämnda förnyade sina respektive kontrakt för några veckor sedan och nu är alltså en fortsättning klar även med Soldano.

Den storväxte anfallaren har inte blivit viktigt för Boca pga. sina mål, utan mer tack vare sin arbetsstyrka och för att han är en helt annan spelartyp än övriga anfallare i klubben. Dessutom fungerade han exemplariskt ihop med Tevez under slutspurten av ligaspelet, vilket säkrade en ny titel för Boca, tidigare i år.

Det nya avtalet mellan Soldano och Boca blir ytterligare ett årslångt lån och spelaren väntas ansluta till lagets träningar inom kort.