Argentinos president: ”Vi har för många dödsfall för att diskutera format på säsongen”

Argentinos Juniors president, Cristian Malasipina, är kritisk till diskussioner om olika typ av turneringsformat, i tider då många människor fortfarande dör av Coronaviruset i landet.

Igår slog Argentina ett nytt rekord i antalet döda under dom senaste 24 timmarna till följd av COVID-19. Över 240 nya dödsfall och över 7000 nya smittade är siffror som onekligen skakar om hela landet.

Till följd av detta bromsas planerna för den nya fotbollssäsongen i Argentina upp ännu mer. Visserligen diskuteras format och premiärdatum flitigt i sporttidningarna, men många är samtidigt kritiska till att det ens prata om en återstart av matcherna i dagsläget. En av dessa är Argentinos Juniors president Cristian Malasipina.

”Vi har väldigt många nya dödsfall, varje dag, för att börja kunna prata om premiärer och olika typer av format på den nya säsongen”.

Argentinos var ett av lagen som bekräftade flertalet fall, inom truppen, när laget drog igång sin gemensamma träning under inledningen av veckan.

”Jag uttalar mig eftersom jag ser väldigt mycket som skrivs i medierna om olika format och turneringar, vi är långt ifrån detta i dagsläget. Vi ser olika skisser på format, men med tanke på att vi inte ens vet när saker kan börja igen, känns det ganska oväsentligt”.