Silvio Romero ser ut att fortsätta i Independiente

Efter veckor av spekulationer, turer fram och tillbaks, pekar det mesta på att Silvio Romero kommer fortsätta i Independiente.

Det första tecknet kom under gårdagskvällen då Independientes sportchef, Jorge Burruchaga, bekräftade att han var muntligt överens med Romero om en fortsättning.

”Pablo (Moyano, presidenten reds.anm.) har pratat med Romero och det finns stora chanser att han stannar, förlänger i sådana fall med ytterligare ett år. Det är mer eller mindre klart, det fattas bara detaljer”.

Romero anländer till Independientes träningsanläggningen undet tisdagen.

Utöver denna indikation ska förhandlingarna mellan Boca och Independiente ha strandat totalt. Avellanedaklubben ska ha föreslagit ett byte mellan Romero och Abila, vilket ska ha fått Boca att surna till ordentligt. Efter det ska förhandlingarna, i princip, stängts ner helt och hållet.

När Independiente sedan drog igång sin lagträning under tidagen fanns också Romero med på den. Därmed känns en fortsättning i Independiente som det mest logiska i dagsläget. Man ska givetvis aldrig säga aldrig, men i skrivande ser Romero ut att förbli en Independiente-spelare.