Rojos emotionella meddelande till Estudiantes supportrar: ”Tack för all kärlek”

Marcos Rojo lämnade ett väldigt emotionellt meddelande under dagen till alla i – och runt omkring Estudiantes.

Att Marcos Rojo inte kommer att fortsätta i Estudiantes har stått klart ett tag nu. Mittbacken var utlånad till den argentinska klubben under våren, men hann bara med att spela en match innan en skada – och sedermera Corona-pandemin – kom i vägen.

Nu återvänder Rojo till Manchester United, detta trots att han själv uttryckt en önskan om att få lånet förlängt. Den engelska klubben är inte intresserade av att släppa spelaren på ytterligare en utlåning, utan vill få till en permanent övergång – något som Estudiantes inte har råd med.

På sociala medier lämnade Rojo ett emotionellt meddelande till den argentinska klubben, men även dess supportrar.

”När jag visste, för några månader sedan, att jag skulle vända hem till Estudiantes igen, sa jag att det inte spelade någon roll hur länge återkomsten varade. Jag ville bara känna glädjen över att vara hemma igen. Och jag lovar er, jag var väldigt lycklig. Att få se ögonen på min mamma, fyllda med tårar, innan jag sprang in på planen. Att få springa in på UNO igen (Estudiantes hemmaplan). Att få känna stöttningen ifrån denna fantastiska klubb. Att få ta emot enorma mängder kärleken och uppmuntran ifrån hela Estudiantesfamiljen. Att en gång till få bära färgerna i mitt liv”.

Rojo uttryckte också en ledsamhet över att inte ha fått ge tillbaka all kärlek han fått, på planen.

”Jag vet att jag inte riktigt nådde hela vägen. Att jag kanske står i skuld till er för att jag inte lyckats återgälda all kärlek som jag fått. Det tar emot att säga farväl”.

Avslutningsvis lämnade Rojo en glimt av hopp om att Estudiantes supportrar kanske får se honom igen i framtiden.

”Det är garanterat inte rätt tillfälle att lova en återkomst, men vad jag kan säga är att jag lämnar som en större Estudiantes-supporter än när jag kom, detta eftersom klubben gav mig en lektion i kärlek och tacksamhet. Eftersom jag vet att i Estudiantes ordbok, under orden ”drömmar”, ”kamp” och ”tillhörighet”, dom finns där. Tack till min familj. Tack till Estudiantes. Vi ses snart!”

Boca Juniors ska ha visat intresse för mittbacken tidigare i somras, men Marcos Rojo ska ha varit tydlig och bestämd med att han bara vill spela för Estudiantes i Argentina.