Maradona har testats – men stannar ändå hemma framöver

Precis som övriga truppen i Gimnasia gjorde under gårdagen, testade sig Maradona under tisdagen för Corona. Men oavsett vad det testet visar, kommer ikonen inte att leda lagets träningar framöver.

Gimnasias Coronatester genomfördes under gårdagen och resultaten kom idag – samtliga var negativa. Allt positivt (nåja) såhär långt och spelarna såg glada ut när dom sprang ut på träningsplanen igen efter 5 månaders uppehåll.

Under tisdagen var det dags för Maradona att göra sitt test, dock hemma i sitt hem. Tränaren tillhör riskgruppen, dels pga. sin ålder, men också för sina tidigare hälsoproblem. Legendarens personliga tränare – och läkare uttalade sig om Diegos hälsa tidigare i sommar och poängterade då att ikonens hälsa inte var den bästa. Sedan dess har Maradona gått ner 10 kg och dragit ner på alkoholen.

Maradona gjorde sitt Coronatest under tisdagen.

”En period under karantän hade Diego lite problem med för stort alkoholintag. Men det är korrigerat nu och han mår väldigt bra. Han har också gått ner 10 kg i vikt, ser bättre och bättre ut samt ser väldigt mycket fram emot att träningen ska dra igång igen. Vi har satt upp övningar för honom och han övervinner dom allihop. Diego har en väldigt positiv utvecklingskurva just nu”.

Men oavsett vad dagens Coronatest kommer att visa lär Diego inte leda lagets träningar dom nästkommande veckorna.

”Det är inte det bästa att han går till träningarna nu när viruset cirkulerar så pass kraftigt som det gör. Vi måste undvika att han smittas då han tillhör riskgruppen. Detta med tanke på sin ålder och tidigare hälsoproblem”.