Hurtado: ”Jag lämnar för att komma tillbaks ännu bättre”

Under gårdagen blev Bocas venezuelanske anfallare, Jan Hurtado, klar för brasilianska Red Bull Bragantino. Nu har spelaren själv berättat om varför han lämnar den argentinska storklubben.

Bocas Jan Hurtado lämnar klubben på ett lån till brasilianska Red Bull Bragantino. Men trots att det finns inskrivet en köpoption i avtalet är anfallaren själv inställd på att återvända till den argentinska klubben när lånet är avslutat.

”Att lämna Boca är komplicerat. Man vill alltid stanna i en klubb av den digniteten. Det går inte att jämför Boca med någon annan klubb i Sydamerika. Jag lämnar för att bli ännu bättre och komma tillbaks på bästa möjliga sätt”.

Hurtado konstaterade också att han hittills inte riktigt fått det att stämma i Boca, att han hoppas på mer speltid framöver och att han vill fortsätta utvecklas som spelare.

”Ibland, inom fotbollen, kommer inte saker till dig på samma sätt som innan. Jag har inte haft mina bästa år i Boca och jag får acceptera att målen inte kommit så ofta som jag hade hoppats på. När jag har kommit in i matcherna har jag alltid försökt göra det på bästa möjliga sätt. Det är erfarenheter som man lär sig av. Jag har mer att ge och lämnar för Brasilien för att bli ännu bättre”.

Avslutningsvis reflekterade Hurtado lite om sin nya klubb i Brasilien.

”Dom gick upp ifjol och har många bra spelare. Jag kommer att få fler chanser här”.