Emiliano Vecchio klar för Central: ”Den lyckligaste dagen i mitt liv”

Under måndagskvällen bekräftade Rosario Central värvningen av mittfältaren Emiliano Vecchio.

Den 31-årige mittfältaren lyckades genomföra läkarundersökningen utan några anmärkningar och kritade därefter på ett kontrakt med Rosarioklubben. Avtalet är skrivet på 18 månader och Vecchio kommer närmast ifrån spel i den bolivianska storklubben Bolívar.

Men mittfältaren har faktiskt ett förflutet i Rosario Central. Det var här han slog igenom, och debuterade, som 16-åring. Sejouren blev dock inte särskilt långvarig i klubben utan efter två säsonger, och knappt tjugo spelade matcher, lämnade Vecchio föreningen. Karriären har sedan dess tagit honom till många olika delar av världen – allt ifrån Brasilien till Förenade Arabemiraten.

Men nu är Vecchio hemma igen och verkar själv också vara väldigt tillfreds över att återigen få dra på sig Centrals matchtröja.

Senaste gången det begav sig i Centrals tröja för Vecchios del (2005-2007).

”Efter födelsen av mina två söner är detta den lyckligaste dagen i mitt liv. Det är utan tvekan det viktigaste ögonblicket. Sanningen är att jag är otroligt glad just nu”.

Det var Corona-pandemin som satte stopp för ett fortsättande i Bolivia för Vecchios del. Istället kom han snabbt i kontakt med Centrals nye tränare Kily González och det hela ledde fram till den affär som nu alltså är i hamn.

”Ibland försöker man forcera fram saker utan att det leder någonstans. Detta skedde dock väldigt naturligt. Det gick långsamt tills dess att ögonblicket var rätt. Jag pratade med Kily och vi kom fram till att tidpunkten var rätt och med tanke på att klubben går in ett nytt projekt som vi alla se fram emot väldigt mycket, kändes allt perfekt. Detta är utan tvekan min största utmaning i livet”.