Stort bud ifrån Kina på Rivers Quintero

Enligt uppgifter i Argentina har ett stort bud på Juan Quintero inkommit ifrån Kina. River behöver sälja och mittfältaren själv ska inte vara främmande till en flytt, lämnar han?

Juan Quintero sitter just nu i karantä efter att ha återvänt till Argentina, ifrån Colombia där han spenderat uppehållet, och var därför inte med när övriga i laget inledde sin träning under måndagen.

Samtidigt dyker uppgifter upp om att kinesiska Shenzen Kaisa ska vara intresserade av colombianens namnteckning. Klubben ska faktiskt redan ha lagt ett bud på 10,000,000 dollar som River, i skrivande stund, analyserar och ska återkomma kring. Den argentinska klubben går i tankebanorna att eventuellt begära lite till, men är samtidigt inte främmande för att acceptera budet.

Verkligheten är nämligen den att River är i stort behov av att få in pengar under sommaren – detta för att täcka upp ett antal skulder som ligger och skräpar. 10,000,000 dollar för Quintero skulle täcka upp stora delar av dom skulderna som man fortfarande har till diverse klubbar.

Frågan är om Quintero själv är sugen på en flytt till Kina. Mittfältarens huvudfokus framöver ska vara att vinna en plats i Colombias landslagstrupp till VM 2022 i Qatar. Ur det perspektivet är i sådana fall en flytt till en liga, som den kinesiska, inte att föredra. Samtidigt skulle mittfältaren få mycket speltid, och ur ett ekonomiskt perspektiv hade Quintero också tjänat monstruöst mycket mer än vad han, just nu, gör i Argentina.

Än finns det många om och men kring en potentiell affär och ifrån Rivers sida återstår det nu att analysera budet grundligt. Lämnar Quintero?